Hopp til innholdet

Prins Carl Philip på vei til Vålerbanen i medvind

Svenske Prins Carl Philip er klar for Vålerbanen, som deltager i den spektakulære Porsche Carrera Cup. Det er en prins i medvind som er klar for å rulle ut på den norske asfalten.

Også i fjor var Carl Philip Bernadotte en av deltagerne under bilsportfesten som STCC-helgen er på Vålerbanen i Hedmark. Den gang som nå deltok han med en Porsche 911 Carrera uten at det ble de store sportslige resultatene. Nå seiler imidlertid prinsen på en medgangsbølge. I de tre siste løpene har han vært inne blant de ni beste i den knallharde klassen.

Prins Carl Philip er i medvindMan skal ikke se bort fra at håpefulle ungjenter i Hedmark som aldri har vært i nærheten av en bilbane vil komme til å avlegge den norske STCC-banen et besøk førstkommende helg. Det er ingen hemmelighet at den svenske motorprinsen er populær, og vår egen STCC-helt Tommy Rustad (40) må nok finne seg i å stille i skyggen når ivrige autografjegere vil jakte på Prins Carl Philip (30) i depotet på Vålerbanen.

Sveriges motorprins har sørget for metervis av spalteplass i svenske aviser etter at han i fjor valgte å bytte ut smoking og gallamiddager med kjøredress og bilsportsbaner. Med 400 hestekrefter i hekken på en Porsche konkurrerer han mot 30 andre førere, blant dem norske Roar Lindland.

Forrige runde i Karlskoga ble tidenes beste for Prins Carl Philip. Da kjørte han inn til to 9. plasser og tok 24 poeng. -Jättekul. Vi ligger foran den målsettingen vi satte oss før sesongen. Vi gjør hele tiden fremskritt, sa prinsen som kjører for teamet Flash Engineering fra Karlstad, som også har med to biler i STCC.

Så langt i årets sesong ligger den svenske motorprinsen på en 14. plass sammenlagt. Mulighetene for avansement etter de to løpene på Vålerbanen er så absolutt til stede. Norske Roar Lindland fra NMK Konsmo ligger for øvrig på en 17. plass, ni poeng bak Carl Philip. Det er den tidligere roadracingføreren Cralle Lindholm som leder Porsche Carerra Cup med 214 poeng. Han er ett poeng foran Jocke Mangs, mens den tidligere verdensmesteren i speedway, Tony Rickardsson ligger på 3. plass.

Som nevnt skal Prins Carl Philip, og de andre Porsche-førerne, kjøre to løp på Vålerbanen. På fredag, da det er gratis inngang, skal de aksjon klokken 18.10, mens de kjører andre løp klokken 14.20 på lørdag. Så gjenstår det å se da, om H.M. Kong Carl Gustaf kommer til Vålerbanen for å se sønnen i aksjon.

Gandalf