Hopp til innholdet
Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen

Subaru Cup: Spenning foran første racingløp

Det blir garantert høy spenningsfaktor når de to første av totalt fire baneracingløpene i Subaru Cup kjøres på Vålerbanen til helgen. Kanskje blir det nettopp Subaru-førerne som vil stå for den beste underholdningen under Våler Race Days.

Andreas Mikkelsen– Jeg tror det kan bli veldig spennende når 13 Subaru-førere skal inn i første sving. Jeg tror neppe noen vil gi ved dørene i dette feltet, sier cupens suverene leder Andreas Mikkelsen (20). I Subaru Cup er det sju rally og fire baneløp som inngår. Så langt er det kjørt fem rally. Nå er det altså klart for det første baneløpet i den populære klassen der alle kjører identiske biler, en Subaru Impreza Sti 2,0 turbo.

Andreas Mikkelsen kommer rett fra asfaltløpet Bohema Rally i Tsjekkia. Han har vært suveren i de fem løpene som er kjørt så langt i cupen. NAF Motorsport Asker & Bærum-føreren har 127 poeng. Trond Lyseng fra NMK Hønefoss og Kenneth Johnsrød fra KNA Varna deler andreplassen med 77 poeng hver.

– Det er flere av deltageren i Subaru Cup som har tidligere erfaring fra baneracing, så jeg tror vi kan komme til å se en litt annerledes resultatliste enn hva vi har sett i rally, sier cupens koordinator John Haugland. Samtidig som han opplyser at Andreas Mikkelsen er den som har vært raskest av de Subaru-førerne som har testet på Vålerbanen.

Blant dem som har erfaring fra asfaltbaner er Pontus Tiedemand (18) fra KNA kongsvinger som i fjor kjørte den svenske racingserien JTCC. Han ligger på en 7. plass så langt i Subaru Cup i sin første sesong som rallyfører. Erik Helgerud og Herman Tank-Nielsen er to andre førere som har kjørt mye baneracing. Anders Kjær og Kenneth Johnsrød er førere som begge har mye erfaring fra gokart.

Det er 13 førere som vil delta i de to løpene i Subaru Cup på Vålerbanen. Det kjøres et løp sent fredag ettermiddag og et løp på lørdag formiddag. Løpene er en del av Våler Race Days der den svenske STCC-serien med blant andre Tommy Rustad er hovedingrediensen.

Samtlige deltagere i Subaru Cup stiller med helt like forutsetningene. Bilene er helt identiske, en Subaru Impreza Sti 2,0 turbo. I utgangspunktet rigget etter det internasjonale gruppe N-reglementet, men med restriksjoner som for eksempel standard gir og differensialer. Dette er gjort for å redusere kostnadene. Bilene har allikevel en effekt på 282 HK motoren har et dreimoment på 580 Nm. Bilene har seks trinns tettsteget girkasse med elektronisk senterdifferensial med ti forskjellige innstillinger.

Trond Lyseng

Poengstilling Subaru Cup etter 5 runder

1. Andreas Mikkelsen, NAF Motorsport Asker & Bærum, 127
2. Trond Lyseng, NMK Hønefoss, 77
2. Kenneth Johnsrød, KNA Varna, 77
4. Trond G. Svenkerud, NAF Hamar, 73
5. Thomas Kvam, NAF Motorsport Grenland, 62
6. Robert Nygård, KNA Solør Motorsport, 58
7. Jerker Axelsson, NAF Øvre Østfold, 56
7. Pontus Tidemand, KNA Kongsvinger, 56
9. Erik Helgerud, NMK Aurskog Høland, 42
10. Herman Tank-Nielsen, NAF Motorspor Asker & Bærum, 40

Komplett poengstilling (åpnes i nytt vindu)

Mer om Subaru Cup (åpnes i nytt vindu)

Gandalf