Hopp til innholdet
Erik Doblaug og Tommy Rustad
Erik Doblaug og Tommy Rustad

Tommy Rustad foran STCC på Vålerbanen: – Jeg må vinne!

Tommy Rustad, Norges mestvinnende internasjonale racingfører, er krystallklar. Når han kjører sin Volvo C30 i STCC på Vålerbanen neste helg må han vinne.

Tommy Rustad (40) har en eventyrlig karriere bak seg. Han har kjørt langt mer internasjonalt enn i Norge og har høstet mange triumfer. Nå har han de aller beste forutsetninger i det prestisjefylte svenske mesterskapet STCC. Men to brutte løp i forrige runde i Karlskoga, gjør at han har press på seg foran neste runde på hjemmebane.

– Jeg er ikke med på dette for moro skyld. Både jeg og Volvo er med for å vinne STCC-tittelen, og skal jeg ha noen sjanse til det i år så må jeg vinne på Vålerbanen. Så enkelt er det, sier Tommy Rustad. Han har de beste forutsetningene, og mener selv det nå er opp til ham selv.

– Vi får tilleggsvekt i bilene etter hvor gode resultater vi oppnår, og etter at jeg ble poengløs i begge løpene i Karlskoga vil jeg ha 45 kg lettere bil på Vålerbanen. I tillegg vil jeg ha en helt nyoverhalt motor, så forutsetningene får ikke vært bedre, sier en heltent Tommy Rustad. Motiovasjonen har 40-åringene ikke noe problem med til tross for en 25 år lang og svært innholdsrik karriere.

– Det var uten tvil en vitamininnsprøytning for meg da jeg fikk kontakt med Volvo i fjor. Det er det eneste fabrikksteamet i STCC og etter at Subaru la ned sin rallysatsing så er jeg Norges eneste bilsportsutøver med fabrikkskontrakt. Dette, sammen med at jeg sitter i en vinnerbil, er klart motiverende.

Foran de to løpene på Vålerbanen neste lørdag ligger Tommy Rustad på en tredjeplass sammenlagt i STCC.

Det er for øvrig sjette gang det kjøres STCC på Vålerbanen, og banens daglige leder Erik Dobloug har alt klart for å ta i mot Nordens mest profesjonelle motorsportsirkus.

– STCC er uten tvil det største i Norden, så det er veldig morsomt for oss å være vertskap for dette sirkuset. Jeg håper også publikum finner veien til banen for å heie frem både Tommy og de andre deltagerene, sier Dobloug.

Det er ikke bare hovedklassen STCC som blir spennende og underholdene på Vålerbanen fredag 28. og lørdag 29. august. I muskelbilklassen Porsche Carera Cup stiller selveste Prins Carl Philip til start og skal konkurrere mot blant andre norske Roar Lindland. I Camaro Cup stiller Ole Martin Lindum som en av favorittene. I tillegg skal den populære Subaru Cup for første gang i aksjon på en asfaltbane, og der stiller ikke ukjente Andreas Mikkelsen i front. Også roadracing (MC) står på programmet, og Norvald Haaland og Daniel Kubberød er blant favorittene i klassen Pro Superbike.

Gandalf