Hopp til innholdet
Trygve Schjerpen flagger for en ny STCC-runde på Vålerbanen.
Trygve Schjerpen flagger for en ny STCC-runde på Vålerbanen.

Ny fartsfest på Vålerbanen

I slutten av august er det igjen duket for en gedigen fartsfest på Vålerbanen. Skandinavias fremste og mest profesjonelle racingserie, Swedish Touring Car Championship (STCC), vender tilbake til Norge.

28.-30. august blir en drømmehelg for motorsportinteresserte. Tre dager til ende blir det fartsfest på Vålerbanen. Arrangørene har valgt å kalle festen for Våler Race Days – og rosinen i pølsa blir STCC.

– Dette blir det desidert største racingstevne som arrangeres i Norge i 2009. Av motosportarrangement er det bare Rally Norway som overgår STCC-runden på norsk jord i år. Vi er stolte av å være vertskap for STCC-sirkuset og den eneste STCC-runden som arrangeres utenfor Sverige, forteller en entusiastisk Trygve Schjerpen, driftssjef for årets arrangement. Det er femte gang STCC kommer til Vålerbanen. Fjorårets runde ble en skikkelig folkefest og en verdig markering av Vålerbanens 15-årsjubileum. Det ble anslått at nærmere 10 000 mennesker var innom portene i løpet av racinghelga i fjor, og det var ny rekord for et norsk racingstevne.

Selv om STCC er et svensk mesterskap, er det økende interesse for mesterskapet i Norge. Mye skyldes at vi har nordmenn med i hovedrollene. Både Tommy Rustad (Volvo) og Thomas Schie (Chevrolet) er med og kjemper i toppen – og begge er gode nok til å gå helt til topps på hjemmebane.

– Jeg har opplevd mye innen racing, men nøler ikke med å si at STCC er noe av det mest profesjonelle jeg har vært borti, forteller Rustad, som vant STCC sammenlagt i 2000.

– Samtlige team har flere heltidsansatte personer, og jeg er imponert over hvor profesjonelt mesterskapet er blitt. De som setter pris på motorsport bør komme til Vålerbanen for å oppleve virkelig kvalitet, legger Schie til.

I tillegg stiller Norvald Haaland i motorsykkelklassen Pro Superbike. I fjor endte Yamaha-føreren på andreplass sammenlagt – kun ett poeng fra seieren.

– Våler Race Days blir mye mer enn STCC. Blant annet blir det arrangert en runde i Subaru-cupen. Deltakerne i cupen, med rallytalentet Andreas Mikkelsen i spissen, skal i løpet av året kjøre syv rally- og fire baneløp, samtlige inngår i NM-runder i rally og baneracing. I tillegg kan vi blant annet by på Gatebil Extreme og driftingoppvisning. Vi jobber også med andre go’biter, så jeg kan garantere at det blir begivenhetsrike dager for de motorsportinteresserte som legger turen til Vålerbanen, forsikrer Schjerpen.

Gandalf